Statistieken

Vandaag 12
Deze week 26
Deze maand
607
Sinds 10-2013 155095

Over mij


 

 

Harmen Schoonekamp

De SWUH is een initiatief van Harmen Schoonekamp.

 

Ik ben in 1981 geboren in Warnsveld, bij Zutphen.

Al op de middelbare school (het Baudartius College) werd mijn interesse voor de filosofie gewekt toen dit als keuzevak aangeboden werd door onze docente handvaardigheid. Filosofie werd aan het eind van de schooldag gegeven en we kregen er geen cijfer of punten voor. Met  5 enthousiastelingen maakten we kennis met Socrates, Plato en anderen. De liefde voor de filosofie bleek een blijvertje.

Na de middelbare school studeerde ik Humanistiek en Russisch in Utrecht met bijvakken geschiedenis, letterkunde en theologie.

Humanistiek is een brede opleiding gericht op vraagstukken op het gebied van zingeving en levensbeschouwing. Humanistiek put daarbij uit de filosofie, psychologie, sociologie, geschiedwetenschappen, letterkunde, theologie en pedagogiek.

Tijdens mijn studies kreeg ik les van prominente Nederlandse filosofen, zoals Joachim Duyndam (Levinaskenner), Harry Kunneman (Habermaskenner), Joep Dohmen (levenskunstfilosoof en Nietzschekenner), Laurens ten Kate (Sloterdijkkenner), Nasr Abu Zaïd (Averroeskenner) en Paul van Geest (Augustinuskenner).

Ik heb stage gelopen bij het bekende populair wetenschappelijke tijdschrift Filosofie Magazine, waar ik op de redactie meewerkte aan de inhoud van het blad. Ook werk ik ieder jaar mee aan de Nacht van de Filosofie.

 

Aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik tevens mijn eerstegraads lesbevoegdheid voor het middelbaar onderwijs gehaald, voor het vak levensbeschouwing. Hiermee heb ik een tijd gewerkt op het Damstede College in Amsterdam-Noord. Het vak levensbeschouwing is een breed vak met aandacht voor godsdienst, filosofie, maatschappelijke thema's en persoonlijke ontwikkeling.

 

Naast Humanistiek heb ik Russisch gestudeerd aan de ITV-Hogeschool. Daar ben ik opgeleid tot vertaler Russisch. Tevens bracht de opleiding mij een blijvende liefde voor Poesjkin, Tolstoj en Dostojevski bij.

 

© 2024 Harmen Schoonekamp | contact |

Citaat van de dag

"De mens is veroordeeld tot vrijheid. " - Jean Paul Sartre -
(1905-1980)